Skip to content

Partners en links

Jakunst organiseert veel acties en activiteiten op eigen initiatief, waaronder de kunstboekjes, de productentesten door het testerspanel, de toekenning van Jakunst Art Awards en de ledenbijeenkomsten.
Daarnaast werkt Jakunst samen met partners. Zij staan elk voor hun expertises. Hier worden enkele vermeld.

Akun kunstbiljetten

De Akun is een nieuw bijzonder betaalmiddel, ook omdat op elk biljet twee kunstwerken van Nederlandse kunstenaars afgebeeld zijn. En van elk biljet worden maar liefst 40.000 exemplaren in omloop gebracht. Je kan kans maken om met een werk op een Akun biljet te prijken. Hier vind je daarover alle informatie: https://jakunst.nl/akun.
Algemene informatie over de Akun, vind je hier www.Akun.nl.

Een prachtig boek met presentaties van circa 160 Nederlandse kunstenaars. Namen van circa 3.000 Nederlandse kunstenaars. Bijdragen van bekende Nederlandse kunstliefhebbers. In 2021 verschijnt de 12e editie. Het boek wordt uitgegeven door Stichting Kunstweek.
www.jaarboekkunstenaars.nl

Nationale Kunstdagen

Een grote en drukbezochte kunstbeurs die jaarlijks wordt georganiseerd door Stichting Kunstweek. Meestal exposeren 100 à 150 kunstenaars hier hun werken, waardoor in totaal meer dan 1.000 kunstwerken te zien en te koop zijn.
www.kunstdagen.nl

Kunst in de gemeente

Voor gemeenten worden meerdere activiteiten georganiseerd, waaronder ‘Kunst op wisselsokkels’, ‘de Gouden K’ en ‘Kunst voor het oprapen’.
https://kunstindegemeente.nl.

Allekunstdocenten.nl

De best bezochte website door kunstenaars en anderen die op zoek zijn naar een workshop of cursus.
Circa 450 kunstdocenten zijn op allekunstdocenten.nl op diverse trefwoorden, waaronder hun woonplaatsen en disciplines, te selecteren.
https://allekunstdocenten.nl