Skip to content

Partners en links

Jakunst organiseert veel acties en activiteiten op eigen initiatief, waaronder de kunstboekjes, de productentesten door het testerspanel, de toekenning van Jakunst Art Awards en de ledenbijeenkomsten.
Daarnaast werkt Jakunst samen met partners. Zij staan elk voor hun expertises. Hier worden enkele vermeld.

Nationale Kunstcadeaubonnen

De Nationale Kunstcadeaubon is verreweg de grootste cadeaubon waarmee kunst gekocht kan worden. De cadeaubonnen zijn welkom bij bijna 50 beeldend kunstenaars in heel Nederland. De Nationale kunstcadeaubonnen zijn er in zes verschillende waarden. Op elke cadeaubon prijken vier kunstwerken van Nederlandse kunstenaars. Zie voor alle informatie www.kunstcadeaubonnen.nl.
Kunstenaars die een van hun werken op een kunstcadeaubon afgebeeld zouden willen hebben klikken hier: https://jakunst.nl/kunstcadeaubonnen

Jaarboek Kunstenaars

Een prachtig boek met presentaties van circa 160 Nederlandse kunstenaars. Namen van circa 3.000 Nederlandse kunstenaars. Bijdragen van bekende Nederlandse kunstliefhebbers. Eind 2023 verschijnt de 14e editie. Het boek wordt uitgegeven door Stichting Kunstweek.
www.jaarboekkunstenaars.nl

Nationale Kunstdagen

Een grote en drukbezochte kunstbeurs die jaarlijks wordt georganiseerd door Stichting Kunstweek. Gemiddeld wordt de beurs door zo’n 2.500 kunstliefhebbers bezocht. Elk jaar exposeren 100 à 150 kunstenaars hier hun werken, waardoor in totaal meer dan 1.000 kunstwerken te zien en te koop zijn.
www.kunstdagen.nl

Kunst in de gemeente

Voor gemeenten worden meerdere activiteiten georganiseerd, waaronder ‘Kunst op wisselsokkels’, ‘de Gouden K’ en ‘Kunst voor het oprapen’.
https://kunstindegemeente.nl.

Allekunstdocenten.nl

De best bezochte website door kunstenaars en anderen die op zoek zijn naar een workshop of cursus.
Circa 450 kunstdocenten zijn op allekunstdocenten.nl op diverse trefwoorden, waaronder hun woonplaatsen en disciplines, te selecteren.
https://allekunstdocenten.nl