Skip to content

Ledenmiddagen

Enkele keren per jaar vinden inspirerende Ledenmiddagen plaats. Bij de Ledenmiddagen komen leden, meningen en kennis op een effectieve en tegelijk gezellige manier samen. Samen met 9 andere leden, neem je deel aan een gezellige en leerzame middag.
Bij elke Ledenbijeenkomst worden weer andere onderwerpen besproken. Voor het grootste deel zijn het onderwerpen waarbij het leggen van contacten met kunstliefhebbers en het krijgen van contacten met potentiële kopers van je werk centraal staan. De onderwerpen worden niet met lezingen of voordrachten behandeld maar ze worden besproken, waarbij ook jouw ideeën en vragen behandeld kunnen worden.

Het programma is geen keurslijf, maar richtlijn. Als we het op de dag zelf, samen nuttig vinden om er (iets) van af te wijken, dan zullen we dat doen.

13.00 – 13.30 uur: aankomst, informele kennismaking
13.30 uur: welkom, doelstellingen van de middag, werkwijze
13.35 uur: korte kennismakingsronde
13.55 uur: hoe vergroot je je bekendheid en de kans op verkoop?
14.25 uur: wel of niet een nieuwsbrief?

14.55 uur: koffie-, thee-, fris-, toiletpauze

15.10 uur: hoe fotografeer je een werk het best? (Zowel tweedimensionale als driedimensionale werken.)
15.30 uur: moet je je werk op je website en/ of een beurs wel of niet prijzen?
15.50 uur: bespreking van gekozen onderwerp(en) naar keuze van de aanwezige leden, mogelijke onderwerpen zijn onder andere: hoe haal je meer uit deelname aan een kunstbeurs, stel je je atelier regelmatig open, hoe leg en onderhoud je contacten met de lokale pers (print en ether), welke waarde hebben kopers van je werk, hoe gebruik je de sociale media beter en/ of hoe kan je meer uit deelname aan een kunstroute/ open atelier dag halen?
16.20 uur: evaluatie van de middag, recapitulatie van de meest waardevolle leerpunten
16.30 uur: afsluiting van de middag; voor wie wil, napraten tot 17.00 uur.

De middagen staan onder leiding van David Polak, 40 jaar werkzaam in de kunst, kunstverzamelaar en ervaren dagvoorzitter.

Enkele meningen over eerdere Ledenbijeenkomsten:
‘Ik vond de middag heel fijn, laagdrempelig en zeer prettig’, Lianne van der Plaat.
‘De middag was erg leerzaam, ontspannen gebracht met gelukkig veel humor. Van genoten. Dank!’ John DutchArt.
‘Ik vond de opzet en inhoud van de middag zeer goed’, Tineke van Brackel.
‘Voor mij was de middag voor wat betreft de opzet en inhoud zeer goed. Ook de tips die van elkaar krijgt.’ Patty van der Ende.
‘Ik heb veel geleerd en aardig wat tips gekregen.’ Herra van Doornmalen.
‘Het meest waardevolle van de middag vond ik de tips die we kregen. Heel fijn om het te horen van een vakman.’ Nanda van Alebeek.
‘Ik heb veel informatie gekregen, ook van mede kunstenaars. Het was al met al een goede middag.’ Meggie Janssen.

Plaats, data en kosten:
De komende leden-bijeenkomst vindt (niet op 22 september maar) op donderdag 20 oktober plaats bij collega-lid Marian Timmer in Berkenwoude.
Berkenwoude ligt in de Krimpenerwaard in Zuid-Holland (ten zuiden van Gouda en ten Noordoosten van Rotterdam. Berkenwoude is met de auto goed bereikbaar.
Deelname is voor plus- en top-leden kosteloos. De bijdrage aan de kosten (locatie, materialen, koffie, thee, fris en versnaperingen) is voor andere leden € 19 inclusief BTW. Introducees betalen € 29 (maximaal 1 introducee per lid). Je krijgt van tevoren een factuur.

Deelnemen?
De Ledenmiddagen zijn altijd vol. Als je er op een bepaalde datum bij wilt zijn, is het daarom verstandig om je snel aan te melden. Deelname wordt in volgorde van aanmelding verwerkt en vol = echt vol. (10 deelnemers per middag.)
Je meldt je aan met een mailtje (info@jakunst.nl) met als onderwerp ’deelname Ledenmiddag + de datum’, waarbij je aangeeft of je gewoon lid bent of plus- of top-lid.