Skip to content

Ledenmiddagen

In de regel vindt minimaal een keer per jaar een inspirerende Ledenmiddag plaats. Bij de Ledenmiddagen komen leden, meningen en kennis op een nuttige en tegelijk gezellige manier samen. Samen met 5 andere leden, neem je deel aan een inspirerende en toch zeker ook gezellige middag.
Bij elke Ledenbijeenkomst worden weer andere onderwerpen besproken. Voor het grootste deel zijn het onderwerpen waarbij het leggen van contacten met kunstliefhebbers en het krijgen van contacten met potentiële kopers van je werk centraal staan. De onderwerpen worden niet met lezingen of voordrachten behandeld maar ze worden besproken, waarbij ook jouw ideeën en vragen behandeld kunnen worden.

Het programma van de komende inspiratiemiddag is geen keurslijf, maar richtlijn. Als we het op de dag zelf, samen nuttig vinden om er (iets) van af te wijken, dan zullen we dat doen.

Tussen 13.00 en 13.30 uur: aankomst, informele kennismaking
13.30 uur: welkom, doelstellingen van de middag, werkwijze
13.35 uur: korte kennismakingsronde
13.55 uur: Welke rol speelt jouw website bij het leggen van contacten? Hoe krijg je meer bezoekers en hoe meer reacties?
14.25 uur: wel of niet een nieuwsbrief?

14.55 uur: koffie-, thee-, fris-, toiletpauze

15.10 uur: wat zijn de verschillen tussen een kunstenaar-ambachtsman/vrouw en een kunstenaar-ondernemer? En wat zou in deze tijd je voorkeur moeten hebben?
15.30 uur: moet je je werk op je website en/ of een kunstmarkt of -beurs wel of niet prijzen? En zo ja, hoe dan?
15.50 uur: bespreking van gekozen onderwerp(en) naar keuze van de aanwezige leden, mogelijke onderwerpen zijn onder andere: hoe haal je meer uit deelname aan een kunstbeurs, stel je je atelier regelmatig open, hoe leg en onderhoud je contacten met de lokale pers (print en ether), welke waarde hebben kopers van je werk, hoe gebruik je de sociale media beter en/ of hoe kan je meer uit deelname aan een kunstroute/ open atelierdag halen?
16.20 uur: evaluatie van de middag, recapitulatie van de meest waardevolle leerpunten
16.30 uur: afsluiting van de middag; voor wie wil, napraten tot 17.00 uur.

De middagen staan onder leiding van David Polak, 40 jaar werkzaam in de kunst, kunstverzamelaar en ervaren dagvoorzitter.

Enkele meningen over eerdere Ledenbijeenkomsten:
‘Ik vond de middag heel fijn, laagdrempelig en zeer prettig’, Lianne van der Plaat.
‘De middag was erg leerzaam, ontspannen gebracht met gelukkig veel humor. Van genoten. Dank!’ John DutchArt.
‘Ik vond de opzet en inhoud van de middag zeer goed’, Tineke van Brackel.
‘Voor mij was de middag voor wat betreft de opzet en inhoud zeer goed. Ook de tips die van elkaar krijgt.’ Patty van der Ende.
‘Ik heb veel geleerd en aardig wat tips gekregen.’ Herra van Doornmalen.
‘Het meest waardevolle van de middag vond ik de tips die we kregen. Heel fijn om het te horen van een vakman.’ Nanda van Alebeek.
‘Ik heb veel informatie gekregen, ook van mede kunstenaars. Het was al met al een goede middag.’ Meggie Janssen.

Plaats, data en kosten:
De komende leden-bijeenkomst vindt plaats op de in de leden-nieuwsbrief aangegeven datum in Oosterhout (N.B.). Je kunt je auto gratis voor de deur parkeren.
Deelname is voor plus- en top-leden € 19 inclusief BTW. De bijdrage aan de kosten (waaronder de locatie, materialen, en consumpties) is voor andere leden € 39 inclusief BTW. Introducees betalen € 59 (maximaal 1 introducee per lid).

Deelnemen?
Aan een inspiratiemiddag kunnen maar 6 leden deelnemen. Dat betekent veel persoonlijke aandacht, ook voor jouw vragen en opmerkingen. Als je wilt deelnemen is het verstandig om je snel aan te melden want vol = vol. Je meldt je aan met een mailtje (info@jakunst.nl) met als onderwerp ’deelname komende Ledenmiddag’, waarbij je aangeeft of je gewoon of proeflid bent of plus- of top-lid en of je met een introducee komt. Dan graag ook de naam van je introducee vermelden.