Skip to content

Jakunst Jaarprijs


Wat houdt de verkiezing Jaarkunst Jaarprijs in?
De verkiezing biedt enerzijds leden van Jakunst gelegenheid door hen gewaardeerde kunstenaars voor te dragen voor de Jakunst Jaarprijs en anderzijds biedt de verkiezing de uit de voorgedragen kunstenaars door de Jakunst Beoordelingscommissie gekozen kunstenaars publiciteit en de mogelijkheid een of meer van de acht prijzen te winnen.
 
Je bent lid van Jakunst. Hoe kan je meedoen?

Je kunt elke maand een door jou gewaardeerde kunstenaar voordragen voor deelname aan de verkiezing.
Ongeacht of een door jou voorgedragen kunstenaar door de Jakunst Beoordelingscommissie wordt uitverkozen of niet, kun je elke maand (weer) een andere kunstenaar voordragen.
Aan deelname aan de verkiezing zijn voor jou geen verplichtingen en geen kosten verbonden.

Je bent voorgedragen voor nominatie. Wat nu?
Leden van Jakunst kunnen door hen gewaardeerde kunstenaars voordragen voor nominatie voor de Jakunst Jaarprijs. De Jakunst Beoordelingscommissie kiest uit de voorgedragen kunstenaars elke maand maximaal 4 kunstenaars die zich daadwerkelijk kunnen nomineren. Jij bent een daarvan.

Je bent dus al twee maal geselecteerd: eerst door een lid van Jakunst dat je heeft voorgedragen en vervolgens door de Jakunst Beoordelingscommissie die je uit de voorgedragen kunstenaars heeft geselecteerd. Omdat je bent geselecteerd voor nominatie, heb je de mogelijkheid om met de verkiezing voor de Jakunst Jaarprijs mee te doen.

Als je dat wilt, word je lid van Jakunst en dan ben je meteen genomineerd. Elke maand kunnen dus maximaal 4 kunstenaars zich nomineren.

In januari 2024 word je met je naam, een foto van een van je werken en een link naar je website of Facebookpagina op het stemformulier opgenomen. De verkiezing wordt onder tienduizenden kunstliefhebbers bekend gemaakt en duizenden kunstliefhebbers zullen vervolgens hun stem uitbrengen. Zo biedt de verkiezing je veel publiciteit.

Ook maak je kans op een of meer van de acht prijzen, waaronder geldprijzen.
Verzilver deze kans op deelname aan de verkiezing en meld je nu meteen aan als lid van Jakunst https://jakunst.nl/lid-worden.Klik hier voor het protocol van de verkiezing